Μουσική , Music News

Το The Piano Tour τρέχει μαραθώνιο, κάτω από τα αστέρια!

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου, κάτω από τα αστέρια

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2024

Έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness! Τώρα θα τρέξει και σε βραδινό αγώνα!

Ο λόγος για το μοναδικό φεστιβάλ – κύκλο συναυλιών του είδους του στην Κύπρο, που ταξιδεύει τη μουσική παντού: Το The Piano Tour του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde, που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του τον Μάιο του 2019 στο πλαίσιο του τελικού του ποδοσφαιρικού κυπέλου Κύπρου και έκτοτε μας αιφνιδιάζει με νέες αντισυμβατικές και, ενίοτε απροσπέλαστες τοποθεσίες.

Running Under The Moon 5.jpg

Το επόμενο ρεσιτάλ του θεσμού, θα «τρέξει» στον νυχτερινό αγώνα Running Under The Moon®, στη Λευκωσία. Πρόκειται για τον μοναδικό βραδινό αγώνα για τρέξιμο που γίνεται στην Κύπρο και διοργανώνεται από το 2015. Φέτος, θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουνίου και το πιάνο του The Piano Tour θα βρίσκεται εκεί ώστε να μας προσφέρει μία ακόμη μοναδική συναυλία με την Κύπρια μουσικό Κυριακή Στέλιου. Το ρεσιτάλ, που θα ξεκινήσει λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα στις 20:15, θα μπορούν να το παρακολουθήσουν διά ζώσης όσοι θα βρίσκονται εκείνη τη στιγμή εκεί αλλά και όσοι επιλέξουν την θαλπωρή του σπιτιού τους, μέσω της ζωντανής μετάδοσης στο Facebook από τη σελίδα του Οργανισμού Avantgarde: www.facebook.com/Avantgarde.Cultural.Foundation.

Running Under The Moon 2.jpg

Το να ερμηνεύεις σε ανοικτό χώρο υπό αντίξοες συνθήκες (ηχητικές, καιρικές και άλλες) αποτελεί πάντοτε μία πρόκληση. Το να παίζεις όμως πιάνο εν μέσω ενός αγώνα, επί δημοσίας οδού με χιλιάδες δρομέων, εθελοντών και κοινού να σε περιβάλλουν και να βρίσκονται σε μία αέναη κίνηση ξεπερνά κάθε προηγούμενο! Το The Piano Tour μετατρέπει κάθε γωνιά και σημείο της Κύπρου σε μία τεράστια, ανοικτή συναυλιακή σκηνή και είναι με μεγάλο ενδιαφέρον που μαθαίνουμε κάθε φορά τον επόμενο προορισμό. Οι διοργανωτές είχαν δηλώσει από την αρχή ότι πρόθεση τους είναι η ανάπτυξη νέου ακροατηρίου, γι’ αυτό και σταθερή επιδίωξη είναι η επιλογή τέτοιων χώρων που χάριν στη φύση τους συμβάλλουν καταλυτικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Running Under The Moon 3.jpg

«Πρόκειται για μία κανονική συναυλία, η οποία όμως αντί να λαμβάνει χώρα σε θέατρο ή άλλο συμβατικό χώρο (αίθουσα συναυλιών) πραγματοποιείται στη μέση του δρόμου κατά τη διάρκεια ενός δρομικού αγώνα» εξηγεί ο Πρόεδρος του Οργανισμού Avantgarde Σταύρος Κυριακίδης και συνεχίζει: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε τα φαινόμενα της μείωσης και γήρανσης του ακροατηρίου στις αίθουσες μουσικής να εντείνονται. Αυτό αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα αφού η νέα γενιά επιλέγει να “κοινωνικοποιείται” μέσω της τεχνολογίας αντί μέσω της προσωπικής επαφής. Ο Οργανισμός μας εργάζεται συστηματικά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της μουσικής παιδείας στον τόπο μας και της προβολής του πολιτιστικού μας προϊόντος. Η παρουσία ενός πιάνου στον χρόνο διεξαγωγής ενός σημαντικού αθλητικού θεσμού μας δίνει την ευκαιρία να απευθυνθούμε σε διαφορετικό κοινό απ’ ότι συνήθως και να το “προκαλέσουμε” να διαδράσει μαζί μας, ενώ η συναυλία θα μεταδίδεται και ζωντανά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν θέλουμε να αναπτύξουμε νέο ακροατήριο τότε πρέπει να απευθυνθούμε στο σύνολο της κοινωνίας και σίγουρα να σκεφτούμε “έξω από το κουτί”» καταλήγει ο Κυριακίδης.

Running Under The Moon 4.jpg

Ο Σωτήρης Μαύρος, διοργανωτής και αγωνιστικός διευθυντής του βραδινού μαραθωνίου, δηλώνει πανευτυχής που οι δύο θεσμοί (The Piano Tour και Running Under The Moon®) θα τρέξουν μαζί επιδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι πολιτισμός και αθλητισμός είναι το ένα και το αυτό! «Παρακολουθούμε ανελλιπώς τις συναυλίες του The Piano Tour και χαιρόμαστε που αυτή τη φορά οι δρόμοι μας έχουν συγκλίνει και ο αγώνας μας θα αποτελέσει μέρος της εντυπωσιακής αυτής μουσικής διαδρομής. Το δρομικό κίνημα έχει εδώ και πολλά χρόνια γίνει βίωμα και τρόπος ζωής στον σύγχρονο άνθρωπο και η παρουσία του The Piano Tour σε κάποιο από τους αγώνες – και δη στον βραδινό – πιστοποιεί ακριβώς την απήχηση που έχει αναμεταξύ του κόσμου» εξηγεί ο κ. Μαύρος.

Η συναυλία στο Running Under The Moon® θα είναι η 17η στη διαδρομή αυτού του τόσο ενδιαφέροντος οδοιπορικού που έως τώρα μας έχει ταξιδεύσει από την αρχαία στη σύγχρονη Κύπρο και από την αστική στην αγροτική ζωή του τόπου μας, έχοντας δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 20 καλλιτέχνες να εμφανιστούν σε μία σειρά από ρεσιτάλ που είναι τόσο ιδιαίτερα όσο και οι τοποθεσίες που επισκέπτεται, αφού έχουμε δει ερμηνείες για ένα πιάνο, δύο πιάνα, πέντε πιάνα, πιάνο 4-χέρια, πιάνο 8-χέρια, πιάνο και κλαρινέτο, πιάνο και σαξόφωνο, πιάνο και φωνή.

Running Under The Moon 6.jpg

Τη φορά αυτή, τη σκυτάλη παραλαμβάνει η Κυριακή Στέλιου. Η Κύπρια μουσικός, με καταγωγή από την Λάρνακα, ζει και εργάζεται στη Λευκωσία. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Κύπρου, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Bmus με κατεύθυνση τη Μουσική Εκπαίδευση) και του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας (Mmus cum laude, με κατεύθυνση Jazz Voice Performance). Διδάσκει πιάνο, φωνή, χορωδία και θεωρητικά μαθήματα ενώ ασχολείται ιδιαίτερα με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις είτε ως μέλος (ερμηνεύτρια) είτε ως συνθέτης με δικά της έργα και έχει εισαγάγει την τέχνη του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στους μαθητές της.

Διεξάγει την δική της παιδαγωγική έρευνα στο ότι αφορά ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, σε συνδυασμό με την ζωγραφική, ενώ μέρος της έρευνας της έχει παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό συνέδριο της Eas-2014, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες μουσικής τόσο στην Κύπρο τόσο και στο εξωτερικό. Η Κυριακή είναι ενεργό μέλος της Κυπριακής Jazz σκηνής.

Υπό τους ήχους του πιάνου και τις μελωδίες της Κυριακής Στέλιου θα τρέξουν, λοιπόν, οι βραδινοί δρομείς φέτος στη Λευκωσία. Όπως πάντα, ο Οργανισμός έχει εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Πρόκειται για διοργάνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde με τη χορηγία του Υφυπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικής Τράπεζας και τη στήριξη των Pralina Experience.

The Piano Tour - Running under the moon (poster).jpg

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close